Inomhusmiljö
Inomhusberäkningar för byggnader
Vi erbjuder inomhuskomfortberäkningar för att säkerställa att byggnader uppfyller höga krav på användarvänlighet och välbefinnande. Detta omfattar beräkningar av termisk komfort, där vi analyserar och optimerar temperaturförhållanden för att skapa en behaglig inomhusmiljö året runt. Vi genomför även dagsljusberäkningar för att maximera naturligt ljus och minska behovet av konstbelysning, samt bedömer risken för bländning och solvärmelast för att undvika obehagliga och energikrävande effekter från solen.
Vi ser till att alla beräkningar och analyser följer gällande krav från Boverkets byggregler (BBR) och andra relevanta standarder för att säkerställa att byggnader inte bara är energieffektiva, utan också erbjuder en god inomhusmiljö för de som vistas där, vilket är avgörande för både produktivitet och trivsel.
Miljösamordning
Samordning och/eller rådgivning av era miljöcertifieringsprojekt och val av system.
Energisamordning
Samordning och beräkning av energianvändning, effektbehov, passiv design analys med mera.
Klimatsamordning
Samordning av klimatcertifieringar, klimatberäkningar enligt flertal av metodik, stöd för att minska klimatpåverkan från byggprojekt.
Material- och resurser
Vi hjälper er med både LCC- (livscykelkostnad) och LCA-rapporter (livscykelanalys) för era projekt.
Inomhusmiljö
Beräkning av termisk komfort, dagsljus, bländning, solvärmelast med mera.
Miljö- och hållbarhetsstrategier
Framtagning av anpassade och strategiska lösningar för er företag och ert portfölj.
Energieffektivisering
Rådgivning för att hitta den perfekta kombinationen av energibesparande åtgärd för befintliga byggnader.
Utbildning
Skräddarsydda utbildningar för kunskapsökning inom miljö-, hållbarhets-och klimatfrågor i byggprojekt.
Våra kunder
Se våra projekt
Kolla in här eller kontakta oss om ni vill veta mer om hur vi kan hjälpa er med era projekt eller om ni behöver rådgivning för att ta nästa steg i ert företags hållbarhetsarbete.
Läs vår blogg
I vår blogg kan ni läsa de senaste nyheterna om oss och våra projekt samt om våra interna initiativ för att utforska hur vi kan arbeta än mer effektivt i framtiden.
Renoveringspass
Under våren 2024 hade vi på Greenshape nöjet att co-handleda Jens Lundgren, student inom Energi- och miljöeffektiva byggnader på LTH, Campus Helsingborg. Han valde att skriva sitt exjobb om hur kraven som ställs på villaägare i EPBD (Energy Performance of Building...
Interoperabilitet av energiberäkningsmodell
I tiderna då nästintill alla byggprojekt – stora som små – ritas och projekteras med hjälp 3D-modeller känns det väldigt omodernt att energimodeller fortfarande byggs utifrån 2D-underlag till en egen energimodell i 3D. Faktumet är däremot att det är ganska vanligt att...
Energieffektivisering i bestånd
Stora delar av driftkostnader för byggnader utgörs av kostnader för energi. Kommersiella fastighetsägare och BRF:er står ofta inför höga räkningar för kostnader för el, värme och bränsle och särskilt under vintermånaderna kan utgifter för energi och bränsle vara en...